Elisabeth de Lunde

Elisabeth de Lunde er en evokativ malerinde fra Norge bosat i København fra 1999 og fra 2012 tilbage i Telemark hvor hun har åbnet atelier og kunstsenter på Villa Lunde. Uddannet ved SHKS i Oslo, Accademia Italiana, Firenze og det klassiske malemiljø i Oslo.

Bestille portrettegning eller kjøpe kunst?

Her interpretations offer a unique perspective on classic european folklore!
Leksikon der phantastischen Kunstler
Elisabeth de Lunde har siden 1997 udstillet utallige gange i Norden, Tyskland og Polen, og er repræsenteret i flere kunstsamlinger i Danmark og Norge samt Singapore, bla.a på Historiske Hoteller, Niels Lau Christensen samlingen, Scan-Shipping samlingen og det danske konsulat i Singapore.

Elisabeth de Lunde genopliver med sin kunst det magiske og poetiske i maleriet. Hun mestrer de gamle olieteknikker og har dedikeret sig til at udbrede dem igen. Man finder megen sensualitet og lys i hendes strøg, der provokerer beskueren subtilt, ofte med en vidunderligt udsøgt drejning.
Elisabeth de Lunde er blevet kaldt kunstdronning i Magasinet kunst for sin helt egen stil og sine ”trygge provokationer” af den kendte danske kunstkurator og kunstkritiker Jørn Henrik Olsen.

Hun er af den store svenske kunstprofessor og kurator Teddy Brunius blevet kaldt en meget visionær kunstner med absolut potentiale for at blive en stilskaber. Han skriver bla.a om hende: "Hendes intention er at forbinde moderne kunst med dets rødder i barokmaleriet, tæt på Caravaggios storslåede visioner". Han beskriver videre - "Der er i hendes kompositioner en kontrast mellem objekter og figurer i lys mod et mørke, dette skaber en slags magisk synsvinkel på den eksisterende verden”.

Den anerkendte amerikanske kunstprofessor Kenney Mencher har i en længere artikel i 2011 beskrevet hende som en kvindelig mester der overlegent behersker sine virkemidler og subtilt spiller på bla.a det erotiske. Han erklærer hende fuldt på højde med den forkætrede norske maler Odd Nerdrum og også sit eget forbillede den italienske malerinde Artemesia Gentileschi fra 1600-tallet.

Hun er en ytterst velfacetteret portrætmaler. Og hun bruges ofte i underholdningsammenheng med at tegne portretter ved selskaber, kongresser, events mm enten alene eller sammen med sin kollega Anne Gyrite Schytt.

Motta det nyeste fra Elisabeths kunst og Villa Lunde? Skriv deg på under.

Ønsker du å få tilsendt nyheter om kunst og konserter på Villa Lunde?

Da trenger vi ditt fornavn:
Og e-postadresse:

Takk! Dette kommer du ikke til å angre på
Det oppstod en feil!
Da trenger vi ditt fornavn:
Og din e-postadresse:
Takk! Dette kommer du ikke til å angre på
Det oppstod en feil!
Design og utvikling: Dethloff